Hell’s Kitchen heeft de Rotterdamse Ondernemersprijs gewonnen. Eigenaar Herman Hell nam het op tegen Alphatron Medical en Houweling Group. Deze drie finalisten werden geselecteerd uit een recordaantal aanmeldingen.
Dit jaar viel het de jury vooral op hoe de ondernemers achter deze ondernemingen hun eigen unieke stempel drukken. “Hun expertise, lef, passie en onophoudelijke streven naar verbetering zijn opvallend en inspirerend. Door hun formidabele leiderschapskwaliteiten, laten ze zien dat ze echte teamspelers zijn, die hun teamleden de ruimte en de mogelijkheid bieden om ook uit te blinken. Het was niet makkelijk een winnaar te kiezen uit deze buitengewone kandidaten.”
Over Herman Hell van Hell’s Kitchen zegt de jury: “Deze ondernemer heeft vanaf het niets opgebouwd. Hij heeft enorme tegenslagen overwonnen, beheerst zijn vak tot in het kleinste detail en kan dit alles op een bijzonder meeslepende manier uitdragen.”
Met twaalf toonaangevende horecazaken is Hell’s Kitchen volgens de jury een ware gastheer voor de stad Rotterdam. De verschillende locaties zijn zorgvuldig gekozen op basis van de 'Local Hero' strategie, waarbij locatie en de symbiose met de omgeving van primair belang zijn. Klanten worden hier meegenomen in een belevenis. “De horecaondernemer draagt actief bij aan het bruisende leven van de stad en werkt nauw samen met lokale musea en theaters.” In coronatijd toonde hij lef door tegen de stroom in te zwemmen en uit te breiden van 300 naar 600 medewerkers. Toen het onmogelijk leek om te investeren, vond Hell’s Kitchen manieren om die groei te financieren. “Hell’s Kitchen maakt op een intelligente manier gebruik van synergiën binnen haar bedrijven op het gebied van inkoop, conceptontwikkeling, automatisering en personeelsuitwisseling.” Herman Hell's passie en vastberadenheid zijn volgens de jury exemplarisch voor de horecaondernemer van de toekomst.